AIRFLOW® Prophylaxis Master

AIRFLOW® Prophylaxis Master е уникално решение за профилактика и лечение. Създадено за интензивна професионална употреба, устройството се характеризира с уникална ергономичност, прецизност, лесна поддръжка и съответствие с най-високите хигиенни стандарти.

Разработен в изследователския център на EMS след повече от 100 000 часа на технически и клинични тестове,в колаборация с водещи дентални лекари и хигиенисти от цял свят. EMS е водещ производител на прецизни медицински изделия за стоматологична профилактика, ортопедия и урология. С повече от 800 квалифицирани и специализирани служители, компанията продължава повече от 200-годишна традиция на швейцарския Vallée de Joux.

Не отлагай здравето на своите зъби, запази час при нас

AIRFLOW® Prophylaxis Master е създаден, за да обслужва 3-те основни процедури на Guided Biofilm Therapy – най-новата иновация на EMS за „Guided Biofilm Therapy“. Това е най-добсистематичното, базирано на доказателства, решение за контрол на денталния биофилм (Biofilm Management) в професионалната профилактика, което използва най-съвременните технологии AIRFLOW®, PERIOFLOW® и PIEZON® за зъбите, меките тъкани и имплантите.

Намира широко приложение в:

Обща стоматология

AIRFLOW® е предвидима процедура за отстраняване на биофилма, оцветяванията и младия зъбен камък от зъби, импланти, възстановявания, ортодонтски приспособления и от супра и субгингивалните области. Това е единствената технология, която отстранява биофилма от недостъпни области, като например дълбоки кухини и фисури, междузъбни пространства, области с неправилна оклузия, под краищата на коронки, около периимплантни сулкуси, рецесии и ортодонтски приспособления ефективно и по минимално инвазивен начин. Основно предимство е, че помага за ранно откриване на бели оцветявания и кариес, избягвайки ненужни агресивни дентални лечения; запазва целостта на естествените зъби, имплантите, възстановяванията и меките тъкани.

Ортодонтия

AIRFLOW® с прах PLUS е безаналогово решение за отстраняване на биофилма около ортодонтските приспособления като брекети.Основното предимство е, че почистването се осъществява без да се налага да се отстраняват телове, лигатури или ластици. Този продукт безопасно и ефективно отстранява изцяло биофилма, без да предизвиква повреждане или промяна на повърхността на брекета, запазвайки по този начин пълната му залепваща сила. Комфортен и за венците и меките тъкани.

Имплантология

Прилага се и в имплантологията, защото е изключително добър подход за редовна поддръжка на имплантите, осигуряващ ефективно и безопасно отстраняване на биофилма. Минимално инвазивен, като гарантира липса от надраскване на повърхностите на имплантите, подпорите или протезата.