Високоестетични възстановявания

Композитът е вид пломба, която е много трудно да се различи от здрав зъб. Благодарение на свойствата му зъболекарят може да персонализира пломбата както по отношение на формата, така и по отношение на цвета на лекувания зъб. Това е възможно благодарение на високия коефициент на пречупване на композита. Лечението на зъб с композит също е много безопасно. Това е така, защото не предизвиква алергични реакции, не се чупи и укрепва зъбните структури. Това все още трябва да се преформулира.

Не отлагай здравето на своите зъби, запази час при нас

Двете най-често срещани ситуации, при които се налага лечение с пломба, са механично увреждане на зъба и кариес, причинен от кариес. Това, което пациентите обикновено свързват с него, е пробиване. Звукът на бормашината остава в паметта за дълго време и е източник на безпокойство преди следващото посещение при зъболекаря.Времената се променят, а с тях и техниките на лечение и качеството на анестезията, от която можете да се възползвате. Познаването на етапите, които съставляват лечението с пломба в такива случаи, може да бъде много полезно.

Тя бързо ще замени догадките, което ефективно ще намали безпокойството при следващото ви посещение в кабинета.

Лечение с пълнене в 6 стъпки.
Както може би сте се досетили, този вид стоматологично лечение не е просто пробиване и поставяне на пломба, което може би е останало в съзнанието ви. Това е процес, при който е важен не само редът, в който се извършват различните лечебни процедури, но и тяхната точност. Колкото по-голяма е тя, толкова по-добра е защитата срещу бактерии, които биха могли да доведат до ново разрушаване на зъба.

Какво се случва от първите мигове, след като заемете мястото си на терапевтичния стол?

Стъпка 1. В случай на голям кариес или по ваше изрично желание зъболекарят ще приложи локална анестезия.

Стъпка 2. След определен период от време, след като анестезията е подействала, зъболекарят ще използва бормашина, за да почисти зъба ви от разрушената тъкан.

Стъпка 3. Зъболекарят ще нанесе на дъното на кухината грунд – материал, който изолира пулпата от пломбата. В случай на композитна пломба, която е най-често използваната, е необходимо първо да се нанесе специален гел или ецващ агент. Целта му е да подготви повърхността на зъба за залепване на пломбата.

Стъпка 4. След като изплакне гела и подсуши зъба, зъболекарят ще намаже областта на кухината с бонд, който след това ще се втвърди с помощта на полимеризационна лампа.

Стъпка 5. На този етап лечението с пълнеж бавно приключва. При това зъболекарят нанася пломбата един по един, като втвърдява всеки слой поотделно.

Стъпка 6. Накрая зъболекарят ще монтира запълнения зъб в захапката ви, като му придаде правилната форма. За да направи това, той или тя първо ще ви даде специална трасираща хартия, върху която да отхапете, за да знае къде трябва да се намали слоят на пълнежа.