Услуги

Почистване на зъбен камък

Отстраняването на зъбен камък е безопасна стоматологична процедура. Редовното почистване ви позволява да поддържате устна хигиена и да се радвате на привлекателна и здрава усмивка.

Зъбният камък се определя като твърди отлагания с жълтеникав цвят, които се натрупват по повърхността на зъба. Той се образува в резултат на минерализацията на зъбната плака.

За зъбен камък се говори, когато отлаганията са толкова твърди, че не могат да бъдат отстранени самостоятелно, например с конец за зъби – необходима е специализирана помощ…

Виж повече

Избелване на зъбите

Избелването на зъбите е най-оптималната и консервативна възможност за промяната на цвета на зъбите. Механизмът на избелване включва разграждането на водородния пероксид и проникването на свободни радикали в емайла и в дентин и последващото окисление на петната. Процедурите за избелване, извършвани под лекарско наблюдение, не отслабват структурата на твърдите тъкани на зъбите.

Ибелващата лампа на Beyond-Polus (избелващ робот) е най-новата технология за професионалното избелване на зъби. В рамките на 45 минути в денталния кабинет ще подобрите цвета на вашите зъби от 5 до 15 нюанса по скалата на VITA (разцветка за цвят на зъби)

Виж повече

Високоестетични възстановявания

Композитът е вид пломба, която е много трудно да се различи от здрав зъб. Благодарение на свойствата му зъболекарят може да персонализира пломбата както по отношение на формата, така и по отношение на цвета на лекувания зъб. Това е възможно благодарение на високия коефициент на пречупване на композита. Лечението на зъб с композит също е много безопасно. Това е така, защото не предизвиква алергични реакции, не се чупи и укрепва зъбните структури. Това все още трябва да се преформулира.

Виж повече

Високоестетични коронки и фасети

Мечтаете ли за красива, здрава и сияйна усмивк? За перфектни зъби.? За много хора тези проблеми изглеждат невъзможни за решение, но в днешно време съществуват технологии, които позволяват несъвършенствата да бъдат корегирани бързо. Усмивката ви може да бъде тази за която винаги сте си мечтали. Това е едно от нещата, които са възможни в нашата клиника.

Красиви и издръжливи зъби! Достъпно за всеки!

Фасетите мигновено променят външния вид на зъбите, дават по естетичен вид на усмивката и  по този начин автоматично човек придобива по-голяма увереност в себе си!

Виж повече

Протетика

Протетиката е дял на денталната медицина, занимаващ се с възстановяването на – дефекти на зъбната коронка, загуба на един или повече зъби, патологично изтриване на зъбите и др. Липсата дори на един зъб в устната кухина води до нарушения във функцията на дъвкателния апарат и промяна на цялостното равновесие в организма.

Целта на лечението е да се възстанови дъвкателната и говорна функция, естетичния вид на съзъбието, както и самочувствието и психичното здраве на пациента. Обикновено към зъбното протезиране се прибягва, когато вече е твърде късно за зъболечение –  за съжаление

Виж повече

Ендодондия

Ендодонтията спасява зъби, увредени от кариес. Днес благодарение на ендодонтията не е необходимо да се премахват засегнатите зъби. Можем да удължим живота на естественото си съзъбие и да се радваме на правилна функция на захапката в продължение на години.

В резултат на небрежна орална хигиена, недостиг на флуорид или консумация на сладки храни се развива кариес. Бактериите разрушават все по-дълбоките слоеве на зъба и накрая достигат до пулпата. Заразената тъкан, която е богато кръвоснабдена и инервирана, става болезнена.

Виж повече

Детска дентална медицина

Стоматологичното лечение на детето е много важно, но изисква специален подход – както от страна на зъболекаря, така и от страна на родителите. Младият пациент често се страхува да седне на зъболекарския стол, а инструментите на лекаря предизвикват страх у него.

Не е задължително обаче да е така! Има начини да накарате детето си да се чувства спокойно при зъболекаря и да не свързва посещението си с неприятни спомени. Струва си да се погрижите за това, тъй като лечението на млечните зъби е от решаващо значение за правилното развитие на детето.

Виж повече

Пародонтология

Пародонтологията е дял от стоматологията, посветен на профилактиката и лечението на пародонталните заболявания. Пародонтитът се развива, когато се натрупа плака под линията на венците и между зъбите. Понякога тази плака се втвърдява във вещество, наречено зъбен камък, което улавя плаката под линията на венците. Бактериите в плаката произвеждат киселина и токсини, които причиняват инфекция и възпаление на тъканта на венците. Вашето тяло реагира на това подуване и връзката на тъканта на венците с поддържащата кост може да се разруши.

Виж повече

Имплантология

Модерна възстановителна система, която ще пренесе живота ви на следващото ниво. Миналото има своите последствия и негативните преживявания често допринасят за липсата на редовни посещения при зъболекаря.

Отговаряме на страховете ви с пълно разбиране и съпричастност. Бихме искали да ви компенсираме за болката и страха, които те са отнесли със себе си. Последиците от пропускането на редовни посещения често се оказват далечни поражения на зъбите и венците. Често екстракцията на зъб е единственото правилно решение. Ние ви предоставяме цялостна диагноза, подробен план за лечение и набор от необходими изследвания.

Виж повече

Ортодонтия

Съвременната ортодонтия разполага с редица техники за лечение на неправилно изкривяване на зъбите. Всички те служат за възстановяване на пълната функция на дъвкателния орган и за подобряване на естетиката. Тя е неразделна част от цялостното стоматологично лечение!

Подготвяме пациентите си за ортодонтско лечение. Прави се задълбочена диагностика (рентгенологичен преглед, изследване на здравословното състояние на устната кухина, функцията на дъвкателните органи, анализ на чертите на лицето на пациента и гипсови модели на пациента)

Виж повече